מאמרים אחרונים שעשויים לעניין אותך:
באיזה גיל אפשר להתחיל לאלף את הכלב?
אפשר להתחיל תהליך אילוף גורים מגיל חודש וחצי וההמלצה שלי זה להתחיל את האילוף כמה שיותר מוקדם! עד גיל שנה כלבים לומדים הרגלים במהירות בלתי נתפסת וכל ההתנהגויות שהם לומדים ישארו איתם במהלך כל חייהם.
לכן, ההשקעה על תהליך אילוף גורים תשתלם ובגדול.
איך הולך הליך האילוף?
אנחנו נתחיל במפגש אבחון, מדובר במפגש שאורך בין שעה לשעה וחצי אשר מתחלק ל-3 חלקים,
בחלק הראשון של המפגש אני אשאל אתכם שאלות בכדי להבין במדוייק מה אתם רוצים להשיג מהליך האילוף.
לאחר נעבור לשלב השני בו נתחיל באילוף פקודה בסיסית כמו שב, ארצה או הליכה רגועה עם רצועה. שלב זה נועד בכדי שאני אבין עד כמה מהר הכלב שלכם לומד פקודות וכמה זמן לוקח לכם להבין את העניינים.
אחריכן נעבור לשלב השלישי, בשלב זה נשב ונרשום יחד את כל ההתנהגויות והפקודות שרציתם שהכלב ילמד, אני אשקף לכם כמה שיעורים אני מעריך שייקח לנו ללמד את הפקודות הללו וכמובן שנוכל לשנות את מבנה התהליך לפי הצורך והבקשות שלכם.
לאחר שאתם מבינים על כמה שיעורים אנחנו מדברים, אני אוציא את ההתחייבות גם שלי וגם שלכם, זה הנשק הסודי שלי 😂, ההתחייבות עוזרת לי להבטיח שאתם תראו תוצאות מהאילוף.
ההתחייבות מהצד שלכם:
- אתם תתבקשו לאלף את הכלב לפחות פעם ביום למשך 10 – 15 דק'
- אתם תתבקשו לשלוח לי סרטון שלכם מאלפים את הכלב כל יום בכדי שאוכל לדייק אתכם
- אתם תתבקשו להיות בבקרה על האוכל של הכלב
ההתחייבות מהצד שלי:
- אני מתחייב להיות לכם זמין לשאלות בוואטסאפ ולתת לכם מענה תוך עד 24 שעות מהרגע ששלחתם הודעה.
- אני מתחייב להחזיר לכם 20% מעלות ההליך במידה ועמדתם בכל ההרגלים שסיכמנו והכלב שלכם לא למד את כל הפקודות אשר סיכמנו מראש.
לחצו כאן כדי לקרוא את מסמך תיאום הציפיות המלא.
כמה עולה האילוף?
עבור מה אתה משלם? | מחיר |
מפגש אבחון (המפגש הראשון) | 150 ש"ח |
מפגש יחיד | 250 ש"ח |
חבילת 5 מפגשים | 230 ש"ח (תשלום מראש) |
חבילת 10 מפגשים | 200 ש"ח (תשלום מראש) |
אילוף הגור בעצמיכם
איך מאלפים גורים לא לעשות צרכים בבית?
בואו נתחיל באילוף צרכים … כי אני יודע שזו הנקודה הכי כואבת עם גורים.
הדבר הראשון שחשוב להבין באילוף צרכים זה שכלב זו חיית מאורה וככזו היא תעדיף שלא יהיו "תאונות" במאורה. אנו, בעלי הכלבים נשתמש בזה לטובתינו בכדי ללמד היכן עושים צרכים בצורה המהירה והאפקטיבית ביותר על ידי כך שאנו נשים את הכלב בתוך "כלוב האילוף" כאשר אנו לא על ידם, ברגע שאנו נעשה זאת הכלב ימנע עד כמה שהוא יכול מעשיית צרכים "במאורה" כי האינסטינקטים שלו יעזרו לו להבין שזה לא מומלץ.
בעזרת תרגיל השארת הכלב בכלוב האילוף אנו נסביר לכלב היכן לא לעשות צרכים אבל זה רק חצי מהעבודה.
החצי השני של העבודה זה הסברה לכלב היכן כן עושים צרכים, וזאת אנו נעשה על ידי כך שנוציא אותו לטיול כל כמה שעות, המלצה אישית שלי תנסו להוציא את הכלב לטיול כל שעתיים, אחרי שאתם משחקים איתו,
זאת בשל העובדה ששלפוחית השתן אצל גורים היא קטנה ולכן הם לא יכולים להתאפק יותר מידי.
בזמן שאתם מוציאים את הכלב לטיול שימו לב אליו וכאשר הוא עושה צרכים בחוץ תתגמלו אותו על זה, כלומר תמתינו שהוא יסיים לעשות צרכים וברגע שהוא מסיים לעשות את הצרכים תעופו עליו עד כמה שאפשר, תתנו לו חטיף, תגידו לו כלב טוב, תלטפו אותו וכו'
שימו לב שגם כאשר מוציאים את הכלב תאונות לפעמים קורות וזה בסדר לגמרי, בדיוק כמו ילד שלומד ללכת לשירותים גם הכלב עכשיו לומד התנהגות חדשה והוא עדיין לא מבין אותה עד הסוף אבל אם אתם תקפידו על כל מה שדיברנו עליו תיפטרו מהבעיה הזו במהירות.
הערות חשובות
- על אף שציינתי זאת, שימו לב שמדובר בגור כלבים ועל כן שלפוחית השתן שלו קטנה והוא לא יכול להתאפק יותר 2 – 3 שעות אז תוציאו את הכלב כל שעתיים, תסבירו לו היכן כן עושים צרכים, תתמידו ואל תתייאשו!
- אל תדחפו את הראש של הכלב לתוך הפיפי! – לא רק שזה לא עוזר לכם אלא זה רק הופך את המצב לגרוע יותר. כל מה שזה מלמד את הכלב זה לא לעשות צרכים על ידכם ואז כאשר אתם תצאו עם הכלב לטיול הוא פשוט יפחד וימנע מעשיית צרכים כי אתם על ידו.
- רצועה רפוייה – במהלך הטיול שימו לב שאתם עם רצועה רפויה, הרצועה מפעילה מטח על הכלב מה שיכול להלחיץ גורים וכתוצאה מכך הם לא יעשו צרכים.
- זמני טיול ואוכל קבועים – תקבעו שעות קבועות בהם אתם יוצאים עם הכלב לטיול ולאחר הטיול תנו לכלב אוכל, כך יהיה לו מספיק זמן לעקל את האוכל עד הטיול הבא והוא יצטרך לעשות צרכים ובנוסף לכך הוא ידע פחות או יותר מתי הטיולים וידע להתאפק בהתאם.
חשיפה – המפתח לכלב מאוזן, נוח ובעל ביטחון
תהליך החשיפה הוא התהליך החשוב ביותר באילוף גורים, תהליך החשיפה הוא בעצם תהליך הכרת העולם עבור הכלב שרק נולד. חשוב לזכור שעבור הכלב הכל חדש, הרצפה שאתה רגיל ללכת עליה, הדשא, רעשי מכוניות, החוטים של המחשב שלך, הריח של האוכל שאתה רגיל לאכול על בסיס יומי, הריח של הספה בבית שלך, בקיצור … הכל כולל הכל חדש לו, ולכן הכל מלהיב אותו אך באותו הזמן גם גם מפחיד אותו.
נוסף על כך בזמן הגורות כל מה שהכלב חווה נחרט לו בזיכרון ולאור זאת יש לחשוף את הכלב לכל דבר שהוא לא ראה, שמע או הריח בעבר, ויש לעשות זאת בהדרגתיות ובדרך הכיפית ביותר עבור הכלב.
חשיבות ייעוץ מאלף כלבים
בגיל הגורות הכלב לומד הכל בקצב מהיר במיוחד וכל ההרגלים אותם הוא לומד נחרטים בזיכרונו וקשה מאוד להכחידם בגיל מאוחר יותר, בנוסף לכך התקשרות עם כלבים שונה שמיים וארץ והתקשורת הרגילה עם אנשים, כי בכל זאת … הם לא יכולים לדבר והם גם לא מבינים את השפה שלנו.
לכן ההמלצה שלי היא ללכת לאילוף כלבים מקצועי בכדי שתקבלו הסבר מפורט על דרך ההתנהלות והתקשורת עם גור הכלבים שלכם, תקבלו דגשים על פקודות בסיסיות שיוכלו לעזור לכם לפתח קשר כיפי ובריא עם הכלב שלכם ותקבלו דגשים כיצד לגדל כלב בריא, יציב ושמח.
איך לגרום לכלב שלכם להפסיק לנשוך
נשיכות גורים זה דבר הגיוני לחלוטין אך עם זאת זה לא דבר כיפי ולכן בפסקאות הבאות אתם תבינו איך אתם יכולים לאלף את הגור החדש, הקטן והמתוק שלכם להפסיק לנשוך.
מדוע גורים נושכים
שימו לב שנשיכות גורים מתרחשות מכמה סיבות עיקריות, הסיבה הראשונה הינה צמיחת השיניים ולמקרה שאתם לא זוכרים … זה כואב ומציק והנשיכות עוזרות לגורים הקטנטנים שלנו להעביר את הכאב הזה.
הסיבה השנייה שיכולה לגרום לגורים לנשוך היא מרץ – בדיוק כמו ילד קטן, כאשר הגור שלכם מלא במרץ הוא ירצה להוציא זאת, בין אם זה לנשוך אתכם, לשחק עם השולחן העץ בבית או ללכת לחקור את השירותים כדי להבין מה זה נייר טואלט.
הסיבה השלישית בגללה גורי כלבים נושכים היא העובדה שאין להם ידיים והאמת שזה די קשה לתקשר בלי ידיים – אז במקום זאת גורי כלבים חוקרים ומתקשרים עם העולם בעזרת הפה שלהם, כלומר יכול מאוד להיות שהעובדה שהגור שלך נושך אותך נובעת מיזה שהוא רוצה תשומת לב או שהוא רוצה ליצור איתך אינטראקציה.
עכשיו שאתם יודעים מה הסיבות בגללם הכלב הקטן והחמוד הזה נושך אתכם בואו נבין איך אנחנו מפסיקים את ההתנהגות הזו.
אילוף הכלב להפסיק לנשוך
הדרך בה אנו נפסיק את ההתנהגות הזו היא על ידי הסברה לכלב מה מותר ומה אסור ואני ארשום זאת שוב כי זה חשוב מאוד, אנו נסביר לכלב מצד אחד מה מותר לעשות ומצד שני מה אסור לעשות.
בכדי להסביר לכלב מה מותר – כל פעם שהכלב מחליט לנשוך אותנו אנו נסב את תשומת ליבו למשחק ואז במקום לנשוך את הידיים שלנו הוא ינשוך את המשחק. ברגע שהכלב משחק עם המשחק, אנו נחזק את ההתנהגות הזו בעזרת חיזוקים קוליים "כל הכבוד", "כלב טוב" ועוד ובנוסף לכך נהפוך את המשחק להכי כיפי בעולם עבור הכלב.
בשיטה הזו הכלב יבין שלשחק עם משחקים זה הכי כיפי שיש!
עכשיו נותר לנו להסביר לכלב מה אסור לעשות – כל פעם שהכלב מחליט לנשוך אותנו, את הידיים שלנו, הרגליים שלנו, הבגדים שלנו, אנחנו נגיד לכלב "לא" בטון תקיף וישר לאחר מכן ניקח משחק אשר ושוב פעם נסביר לו מה כן מותר לנשוך.
עוד נקודה חשובה מאוד שיכולה לגרום לגור הכלבים שלכם לנשוך היא העובדה שגור הכלבים שלכם רוצה להראות לכם משהו או להסביר לכם משהו, לדוגמא, כשאייס שלי היה קטן הוא היה מתחיל לנשוך אותי ולגרור אותי לדלת הבית כאשר הוא היה צריך לצאת לעשות צרכים אז שימו לב, אולי הוא פשוט רוצה לתקשר איתכם.
נוסף על כך חשוב לי לציין שתהליך לימוד ואילוף הגורים להפסיק לנשוך זה תהליך ארוך מאוד ולכן חשוב מאוד לא להתייאש, שימו לב גם להצלחות הקטנות, כלומר גם ברגע שהכלב נושך חלש יותר זו התקדמות אדירה ואתם יכולים לתת לעצמכם טפיחה על השכם.
3 הדגשים להתנהלות נכונה עם גור כלבים חדש
בכדי לגדל את הגור המקסים והחדש להיות בן לויה כיפי ולוודא שלא יהיו תקריות מצערות בעתיד אני אמליץ לעקוב אחרי שלושת הטיפים החשובים ביותר באילוף הגור הקטן והמתוק שלכם:
טיפ מספר 1: לשחק עם הכלב בזמן האוכל
הטיפ החשוב ביותר עם בייחוד אצל כלבים גדולים זה הקפדה על התנהגות נאותה סביב אוכל וטיפ זה חשוב כלכך מאחר וטיפ זה לבד ימנע מהכלב לנשוך ולאיים על אנשים וכלבים בעתיד ויחסוך לכם המון צרות.
ישנם מספר תרגילים אותם אנו נרצה לבצע סביב האוכל של הכלב,
התרגיל הראשון – האכלת הכלב מהידיים שלנו, עוד בגיל הגורות חשוב מאוד להראות לגור הכלבים שאנחנו אילו שמספקים לו אוכל ושימו לב שזה נכון, אתם באמת יוצאים לעבוד, מרוויחים כסף ולאחר מכן הולכים לקנות לכלב שלכם אוכל, כל מה שנשאר לכם לעשות זה להראות לו את זה וכך הוא יבין שאתם אילו שמביאים לו את האוכל ולא ההפך.
התרגיל השני – תלושו את הכלב בזמן שהוא, בכדי להרגיל את הכלב למגע ולהימנע ממצב בו ילד משחק עם הכלב סביב האוכל וחוטף נשיכה יש להראות לכלב עוד בגיל הגורות שזה בסדר לגמרי שנוגעים בו סביב האוכל, אני אמליץ ללוש את הכלב במקומות שונים בגוף ובחוזקות שונות וכמו שלמדנו לפניכן, בהדרגה!
התרגיל השלישי – תשחקו לכלב באוכל, הפעם אנחנו עובדים על אותו עיקרון כמו בטיפ הקודם וככה נמנעים ממצב שהכלב ינשך מישהו סביב אוכל, פשוט תשחקו לו באוכל גם עם הקערה וגם עם האוכל שבתוך הקערה וככה הכלב יתרגל לכך שזה בסדר והגיוני לגמרי שנוגעים לו באוכל.
טיפ מספר 2: כלוב האילוף אף פעם לא ישמש כעונש!
בדיוק כמו שרשום בכותרת, שימו לב שאף פעם, בשום מקרה אתם לא תענישו את הכלב כאשר הוא נמצא בכלוב האילוף או תשתמשו בכלוב האילוף כעונש כמו "לך לפינה".
ברגע שהכלב יעשה הקשר שכלוב האילוף הינו דבר רע הוא ימנע מללכת לשם וזה יקשה על כל הליך האילוף ויכול ליצור שלל של בעיות אצל הכלב, הדוגמא הקלאסית ביותר היא יצירת חרדת נטישה – מאחר וכל פעם שאתה עוזב את הבית אתה שם אותו באותו המקום שהוא קישר כמקום שלילי.
טיפ מספר 3: לא לקחת את הגור החדש לגינת כלבים
בגיל הגורות הכלב הוא כמו ספוג, הוא סופג כל פיסת מידע שמגיעה לכיוונו ולכן לקיחת הכלב לגינת הכלבים זו הטעות החמורה ביותר שאתם יכולים לעשות, הוא יראה שלל התנהגויות שליליות מכלבים שלא אולפו כמו שצריך ויספוג את כל הידע שראה.
אם אתם רוצים לחשוף את הכלב לכלבים אחרים אתם יכולים להתקשר לחבר בעל כלב אשר אולף כראוי וכך להפגיש בין הכלבים, ככה הכלב שלכם ילמד התנהגויות חיוביות במקום שליליות.
אהבת? שתף עם חברים...
שתף בוואטסאפ
כותב המאמר: אורי כהן
אהלן, אני מייסד חברת "בארק פארק",
נכנסתי לעולם האילוף כבר בגיל 16, עברתי שלל קורסים לאילוף כלבים, אילפתי שלל כלבים והשארתי המון לקוחות מרוצים.
אני יכול לומר בלב שלם שכאשר אתם תתחילו את תהליך אילוף הכלב שלכם יחד איתנו אתם תהיו אסירי תודה על כל רגע.
שמתי לעצמי כמטרת על להנגיש את כל הידע הדרוש בכדי שאתם, בעלי הכלבים, תוכלו לגדל כלבים שמחים יותר ובריאים יותר!
יש לכם שאלה? שלחו לי הודעה בפרטי😉